Det er stadig usikkert hvor lenge treningssentrene vil være åpne, og det blir stadig en smartere investering å ha mulighet til å kunne trene hjemme. I vår tredemølle test kårer vi det vi mener er årets best i test tredemølle for de som ikke vil la karantene være en hindring for å holde seg i form.

I tabellen under er en rask sammenligning mellom de modellene vi mente var de beste for ulike personer og prisklasser, klikk på linken for å lese mer om disse tredemøllene eller bla videre for å lese mer om hvorfor vi mener dette er noen av de beste tredemøllene man kan få tak i akkurat nå.

I kjent stil liker vi å starte med en oppsummering av vår vurdering av hvert tilbud, med de viktigste aspektene med hver tredemølle. Under dette går vi i dypere detalj om fordelene og ulempene med hver tredemølle. Testen er gjennomført ved å sammenligne informasjon fra produktsidene til ulike leverandører.

NB: Lagerstatusen på tredemøller kan variere. Vi prøver å oppdatere siden for å unngå å liste til sider hvor produktet ikke er på lager. Denne artikkelen ble sist oppdatert 30.08.21.

ModellinCondi T6000iMaster PRO XT500Tunturi T10vidaXL 93×36Thor Fitness Racer
tredemølle testbest i test tredemølletredemølle best i testsammenleggbar tredemølle
Best i testToppvalgMye for pengeneBeste budsjettvalgBeste Air Runner
Hastighet22 km/t20 km/t16 km/tUbegrensetUbegrenset
Stigning18%15%12%8%
Historisk Pris28.000,- til 36.000,-43.000,- til 49.000,-12.000,- til 16.000,-2.500,- til 3.500,-62.000,- til 71.000,-
Sjekk prisenSjekk prisenSjekk prisenSjekk prisenSjekk prisen

Tredemølle best i test: inCondi T6000i

Modellnavn: inCondi T6000i | Toppfart: 22km/t | Stigning: 18% \ Maksimal brukervekt: 160kg \ Produsent: inSportline

Basert på vår undersøkelse var det bare en tredemølle best i test, nemlig inCondi T6000i. Tredemøllen har en kraftig 2HK AC-motor med 4Hk i peak, samt en svært stødig og stabil ramme som tåler en maksimal brukervekt på 160kg. Dette betyr at tredemøllen tilbyr en topphastighet på opp til 22 km/t med 18% stigning, noe som er blant det absolutte toppsjiktet for tredemøller som denne, men også det beste av tredemøllene vi presenterer her i dag.

tredemølle test
Vinneren av vår tredemølle test: inCondi T6000i

Les mer om inCondi T6000i her: Klikk på linken her for å komme til leverandørens nettside

Best i test tredemølle kommer ikke gratis

Prisen på vår best i test tredemølle varierer rundt over 30.000,- kroner, så denne tredemøllen kommer ikke gratis. Vi pleier vanligvis å vekte verdi for pengene høyt i våre tester, og har flere ganger gitt best-i-test -stempelet til billigere produkter på grunn av dette.

Når det er sagt føler vi fortsatt dette er riktig i tilfellet med inCondi T6000i, fordi tredemøllen tilbyr funksjoner og ytelse som man vanligvis må ut med 40 til 50.000,- kroner for å få. Vi tar en kort gjennomgang i denne artikkelen, men det er fortsatt mange andre funksjoner det er verdt å lese seg opp på med denne tredemøllen. Kort fortalt er det nærmest ingen mangler med denne tredemøllen.

Våre favorittfunksjoner med tredemølle testens vinner

Det er som sagt mye å like ved tredemølle testens vinner. T6000i kan by på 24 stk forhåndskonfigurerte programmer, hvorav og 2 stk HRC-programmer (pulsbaserte), og ikke minst støtte for 3 ulike brukerprofiler. Maskinen støtter også Bluetooth og kan kobles til treningsapper som FitShow App som gir deg muligheter til å løpe i virtuelle løyper over hele verden. Her kan du også velge en rute på Google Earth, laste inn i appen, og deretter løpe ruten mens stigningen på møllen justeres i takt med terrenget, og du kan se bilder fra Google Streat View på skjermen foran deg.

Du kan også finne en rekke treningsprogrammer dersom ikke de forhåndsinstallerte programmene passer deg. En bakgrunnsbelyst og oversiktlig computer viser info om tid, distanse, hastighet, kadens, kaloriforbruk og puls. Pulsen kan måles gjennom pulssensorer i håndtakene, eller via et pulsbelte. Hurigtaster gjør at du enkelt kan justere hastighet og stigning.

Fordeler

 • Høy stigning
 • Mange funksjoner som pulsmåler og treningsprogrammer
 • Mye ytelse for pengene
 • Høy maksimal brukervekt

Ulemper

 • Noe høy pris sammenlignet med andre tredemøller

Prisen på T6000i kan variere mellom 30 og 35 tusenlapper. Det er vanskelig å gi en eksakt pris uten å vite når denne artikkelen blir lest, men lesere kan finne pris på denne ved å klikke på linken her.

Tredemølle testens toppvalg: Master PRO XT500

Modellnavn: Master PRO XT500 | Toppfart: 20km/t | Stigning: 15% \ Maksimal brukervekt: 180kg \ Produsent: Master Fitness

Som vanlig føler vi oss pålagte å nevne tredemølle testens toppvalg – for de med penger nok til at det ikke er rasjonelt å kjøpe noe billigere. Master PRO XT500 har alt du trenger av funksjoner og en byggkvalitet og løpefølelse som er uten sidestykke i denne testen, men desto nærmere vi undersøker denne modellen – desto flere salgsargumenter føler vi at vi finner for den betydelig billigere inCondi T6000i.

best i test tredemølle
Best i test tredemølle for de som har pengene: Master XT500

Les mer om Master PRO XT500 her: Klikk på linken her for å komme til leverandørens nettside

Toppvalget kommer ikke gratis

Som tidligere nevnt ligger prisen på tredemøllene som har alt opp mot 40-50 tusen kroner. Det er ikke til å skyve unna at disse modellene ER best når det kommer til løpefølelse sammenlignet med de billigere modellene, men med mindre penger absolutt ikke er et problem ser vi ikke hvorfor en tredemølle som XT500 er verdt mellom 15.000,- og 20.000,- mer enn vår testvinner inCondi T6000i.

Med en motor som faktisk er svakere enn den på T6000i er både toppfart og maks stigning på XT500 faktisk lavere, men ikke til noen merkbar grad for den som løper. 20 km/t er fortsatt mer enn nok hastighet for de aller fleste, og den mer solide byggkvaliteten og løpebåndet er verdt kompromisset – men det mener vi som sagt ikke at prislappen er.

Fordeler

 • God byggekvalitet og mange funksjoner
 • Mulighet til å variere stigning opp til 15%
 • God løpefølelse
 • Høy maksvekt

Ulemper

 • Høy pris
 • Begrenset toppfart til 20 km/t

Tredemølle test beste kompromiss: Tunturi T10

Modellnavn: Tunturi T10 | Toppfart: 16km/t | Stigning: 12% \ Maksimal brukervekt: 110kg \ Produsent: Tunturi

Vi mener som sagt T6000i tilbyr svært god verdi for pengene, men bare vent til vi kommer til Tunturi T10.

Med en makshastighet på 16 km/t og en stigning på opp til 12% har denne tredemøllen mer enn nok ytelse for den vanlige mosjonist – og dette til en pris under halvparten av vår testvinner T6000i.

tredemølle best i test
Testens beste kompromiss: Tunturi T10

God tredemølle anbefaling for de som kun trenger en enkel tredemølle hjemme

T10 har som sagt en god tredemølle anbefaling for vanlige mosjonister som er interessert i jogging fra moderat til mellomhøyt nivå på en tredemølle hjemme. Spurtere og intervall-løpere vil sannsynligvis finne topphastigheten på denne modellen for lav, men de er heller ikke i målgruppen vi snakker om her.

Tunturis tredemølle kommer som sagt med noen kompromisser. De to andre utover litt lavere topphastighet og stigning er hovedsaklig et litt mindre løpebånd, og ikke like mange løpefunksjoner som på toppmodellene. Når det er sagt kommer de mindre tredemøllene med noen fordeler – de er nemlig betydelig lettere og dermed enklere å flytte rundt på. T10 kan også slås sammen slik at den tar betydelig mindre plass.

Til syvende og sist er det verdt å poengtere vektbegrensning på denne tredemøllen. Dette er sjeldent et problem på de større, tyngre tredemøllene, men på lettere modeller som T10 begynner det å bli en faktor. Vektbegrensningen på Tunturis T10 er 110kg, så dersom man veier mer enn dette må man sannsynligvis opp på modeller som inCondis T6000i likevel.

Fordeler

 • Relativt billig i forhold til andre tredemøller
 • Kan slås sammen

Ulemper

 • Tåler ikke vekt over 110kg
 • Begrenset topphastighet

Billig, liten og sammenleggbar tredemølle: vidaXL 93×36

Modellnavn: vidaXL 93×36 | Toppfart: Ubegrenset | Stigning: 8% \ Maksimal brukervekt: 100kg \ Produsent: vidaXL

VidaXL er en stadig gjenganger i våre tester med gode og svært billige modeller. For de som er ute etter en kompakt og liten tredemølle – eller en billig og svært sammenleggbar tredemølle – er tilbudet fra vidaXL noe man bør vurdere.

Tredemøllen fra vidaXL er svært enkel i konstruksjon, og veier kun 15kg. Tredemøllen oppnår dette fordi den ikke har noen motor som driver løpebåndet, dette har svært høy friksjon slik at det kan drives av løperens egen fremdrift.

sammenleggbar tredemølle
Tilbudet fra vidaXL er en fullstendig sammenleggbar tredemølle til en svært lav pris.

Les mer om vidaXLs tredemølle her: Klikk på linken her for å komme til leverandørens nettside

Liten og sammenleggbar tredemølle som ikke sprenger lommeboken

Det høres kanskje rart ut, men konseptet med såkalte “Air runners” er ikke bare for de som ikke har råd til en elektrisk motor i tredemøllene deres. Konseptet er det samme som i for eksempel spinning-sykler, og er populære blant trenings-nerder siden det naturlig utvikler løperens balanse – i motsetning til tredemøller med elektriske motorer som fungerer som støttehjul.

Når det er sagt er ikke dette konseptet for alle. For de som kjenner seg selv godt nok til å vite at de trenger en mer behagelig løpeopplevelse for å kunne motivere seg til å komme på tredemøllen – selv om denne løpeopplevelsen ikke er like godt for kroppen som et mer naturlig løp – vil man antakeligvis ikke bruke slike tredemøller like mye, og da forsvinner selvfølgelig litt av poenget.

Når det er sagt mener vi tilbudet fra vidaXL er et svært godt et for de som vet de kunne fått bruk for en liten tredemølle av og til. Tredemøllen tar svært liten plass, og er dermed enkel å lagre, og den lave prisen skader heller ikke. Tredemøllen er perfekt for studenter, ettersom den tar liten plass og er svært billig.

Fordeler

 • Liten, kompakt og sammenleggbar
 • Lett og liten
 • Relativt billig

Ulemper

 • Lite ekstra funksjoner
 • Tåler ikke vekt over 100kg

Bonus: Thor Fitness Racer Fit Air Runner (for den seriøse fitness-freaken)

Modellnavn: Thor Fitness Racer Fit Air Runner | Toppfart: Ubegrenset | Stigning: 0% \ Maksimal brukervekt: 150kg \ Produsent: Thor Fitness

For de som virkelig bryr seg om treningen er som sagt disse Air-Runnerne det man bør se etter. Thor Fitness Racer Fit Air Runner er toppvalget for disse, og viser egentlig bare hvor godt tilbud de billigere tredemøllene vist over i testen er. Med en svimlende prislapp på over 60.000,- (altså prisen på over 20 tredemøller fra vidaXL) kan ikke disse typene tredemøller forsvares for andre enn de absolutt mest ihuga trenings-nerdene.

Målgruppen for de som er interessert i slike tredemøller faller utenfor de vanlige forbrukerne og hobby-mosjonistene vi er, så å gjøre anbefalinger for denne målgruppen ville ikke vært riktig for oss.

Når det er sagt er det et viktig aspekt med disse tredemøllene som er lurt for vanlige forbrukere å få med seg også. Disse tredemøllene viser nemlig hvor gode tilbud de andre tredemøllene vi har trukket frem i testen er, og de er verdt å sjekke ut for å få en bedre forståelse av hvor dyr en ordentlig tredemølle kan være.

Fordeler

 • Høy toppfart
 • God byggkvalitet

Ulemper

 • Høy pris
 • Ingen mulighet for stigning

Les mer om Thor Fitness Air Runner her: Klikk på linken for å lese mer.

Likte du vår tredemølle test?

Likte du testen vår? Les andre tester vi har gjort som vår test av el scootere eller robotgressklippere her, eller bruk søkefeltet for å finne artikler du er interresert i!

Leave a Comment