Det er når treningssentrene vil åpne, og det blir stadig en smartere investering å ha mulighet til å kunne trene hjemme. I vår romaskin test kårer vi det vi mener er årets best i test roapparat for de som ikke vil la karantene være en hindring for å holde seg i form. Her har vi plukket ut noe til alle, uansett om man vil ha toppvalget eller bare en billig romaskin man kan bruke ved anledning.

I tabellen under er en rask sammenligning mellom de modellene vi mente var de beste for ulike personer og prisklasser, klikk på linken for å lese mer om disse romaskinene eller bla videre for å lese mer om hvorfor vi mener dette er noen av de beste valgene man kan få tak i akkurat nå.

I kjent stil liker vi å starte med en oppsummering av vår vurdering av hvert tilbud, med de viktigste aspektene med hver romaskin. Under dette går vi i dypere detalj om fordelene og ulempene med hver romaskin. Testen er gjennomført ved å sammenligne informasjon fra produktsidene til ulike leverandører.

NB: Prisen på ulike modeller kan variere, og det kan også hvilke modeller som er det beste tilbudet til prisen. Vi strever etter å holde våre anbefalinger oppdatert med modeller som er lagerført og til salgs til enhver tid. Denne artikkelen ble sist oppdatert 29.08.21.

ModellAbilica QuickRowAirRower EliteMaster R610Zipro NixNordic 205
romaskin test 3romaskin best i test roapparat 2roapparat 2billig romaskinroapparat test romaskin
Best i testToppvalgMest for pengeneGodt alternativGodt alternativ
Maksvekt120 kg160 kg110 kg100 kg100 kg
Funksjoner++++++++++++
Historisk Pris9.000,- til 12.000,-23.000,- til 26.000,-6.000,- til 8.000,-6.000,- til 8.000,-6.000,- til 8.000,-
Sjekk prisenSjekk prisenSjekk prisenSjekk prisenSjekk prisen

Romaskin best i test: Abilica QuickRower

Modellnavn: Abilica QuickRower | Maksvekt: 120 kg \ Vekt: 35 kg \ Motstand: Magnetisk

Abilica QuickRower er rett og slett et svært godt tilbud. Romaskinen tilbyr de aller fleste funksjoner man også finner på toppmodellene, men til en betydelig bedre pris.

romaskin test 3

Les mer om Abilica QuickRower her: Klikk på linken her for å komme til leverandørens nettside

Et godt tilbud til prisen

QuickRower fra Abilica har 8 ulike motstandsnivåer og et svinghjul på 4 kg. Modellen kommer med et LCD-display som kan vise all informasjonen man trenger, som tid, distanse, kaloriforbruk, watt, antall rotak, osv. Dette er altså langt mer enn romaskiner på de fleste treningsstudioer.

Les mer om hvilke funksjoner du får med på kjøpet her.

InCondi har som vanlig robust byggekvalitet, og romaskinen tåler brukere som veier opp til 120 kg. Til tross for dette har den en enkel hengsel som gjør romaskinen sammenleggbar, og den vil da ta svært liten plass på gulvet.

Prisen er det beste med QuickRower. Alle disse funksjonene kan fås til under 9.000,- (altså langt mindre enn de fleste modellene med tilsvarende spesifikasjoner).

Fordeler

 • Godt tilbud på prisen
 • 8 ulike motstandsnivåer
 • LCD-display
 • Sammenleggbar

Ulemper

 • Toppvekt kun 120 kg
Sjekk beste pris

Abilica QuickRowe var utsolgt, viser derfor Abilica Turbine rower

Romaskin test toppvalg: Air Rower Elite

Modellnavn: Assault Air Rower Elite | Maksvekt: 160 kg \ Vekt: 92 kg \ Motstand: Luftbasert

For de som vil ha det absolutt beste av det beste fra vår romaskin test har vi Air Rower Elite.

romaskin best i test roapparat 2

Les mer om Air Rower Elite fra Assault her: Klikk på linken her for å komme til leverandørens nettside

Roapparat for de som har pengene

Air Rower Elite har alt man trenger i en romaskin. Maskinen har et fint design, svært robust byggekvalitet med sammenleggbar ramme og motstandsystem basert på luft som er det beste Abilica leverer.

I tillegg til LCD-display med utallige funksjoner som på inCondis modell kommer også denne romaskinen med en avansert datamaskin der man kan forhåndssette ønsket måloppnåelse for treningsøkten.

Rower Elite ble egenetlig utviklet for bedrifter, og kommer derfor med en betydelig prislapp. Tross det kommer ikke modellen dårlig ut på pris sammenlignet med modeller som har de samme funksjonene, og kan fås ned til 23.000,- kroner. Prisen på dette kan variere, så pass på å sjekke dagens pris for å se om du kan få et godt tilbud.

Fordeler

 • Sammenleggbar ramme
 • LCD-display
 • Mange funksjon
 • Maks brukervekt 160 kg

Ulemper

 • Betydelig dyrere
Dagens beste priser
18.799,-Se denne modellen 🡪

Romaskin test beste kompromiss: Master R610

Modellnavn: Master R610 | Maksvekt: 110 kg \ Vekt: 28 kg \ Motstand: Magnetisk

Master er et velkjent merke for treningsentusiaster liker å få mye for pengene. Deres modell R610 er har ikke like mange funksjoner som toppmodellene – men den har sannsynligvis det du trenger.

roapparat 2

Prisen på Master R610 kan fås så billig som 5.999,-, klikk på linken her for å sjekke hva prisen er i dag.

Billig romaskin for de som kun trenger et enkelt roapparat hjemme

R610 har fire forskjellige motstandsnivåer, og en LCD-skjerm som viser alt du trenger å vite, enten det er snakk om hastighet, tid, distanse, trekk per minutt, osv.

LCD-skjermen er betydelig enklere enn de andre modellene, men fordelen med dette er at den kan drives på batterier, og trenger dermed ikke stå i nærheten av et strømuttak. Dette er gode nyheter for de som har treningsapparatene sine i garasjen eller loftet.

R610 er ikke like robust som toppmodellene, men fordelen med å ha en billig romaskin som dette er at den er betydelig lettere å flytte rundt på. Denne er også sammenleggbar, så det er den klart letteste roapparat å flytte rundt så langt i testen.

Til syvende og sist er det verdt å poengtere den største fordelen med Master R610, nemlig prisen. Med en pris ned mot 6.000,- kroner er dette et svært godt tilbud sammenlignet med toppmodellene. Klikk her for å sjekke hva prisen er i dag.

Fordeler

 • Sammenleggbar
 • Lett å flytte rundt på
 • God pris

Ulemper

 • Ikke like robust som toppmodellene
 • Få funksjoner utover det essensielle

Billig romaskin: Zipro Nix

Modellnavn: Zipro Nix | Maksvekt: 90 kg \ Vekt: 15 kg \ Motstand: Magnetisk

Zipro Nix er et svært godt alternativ til R20, og avhengig av når man sjekker prisen kan det også hende at denne modellen blir enda billigere. Nix er som R20 et godt roapparat som ivaretar det aller meste en hobby-treningsentusiast trenger fra et roapparat.

LCD-displayet og funksjonene her er mer eller mindre det samme, apparatet er også robust nok og har en sammenleggbar funksjon som gjør den enkel å frakte.

Den store forskjellen mellom disse to modellene er selve motstands-mekanismen. Zipro Nix har en magnetisk motstands-mekanisme som lager betydelig mindre støy enn den luftbaserte mekanismen i R20, så denne kan være mer egnet for hus der stillhet er verdsatt. På den andre siden kommer dette med et lite trade-off i at modellen er dobbelt så tung som R20, og veier tilsammen 30 kg.

billig romaskin

Sjekk prisen og les mer om Zipro Nix her: Klikk på linken her for å komme til leverandørens nettside

Fordeler

 • Lager lite lyd
 • LCD-display
 • Sammenleggbar

Ulemper

 • Tyngre enn andre modeller
Dagens beste priser
3.499,-Se denne modellen 🡪

Billig romaskin for høyere personer: Nordic 205 Rower

Modellnavn: Nordic 205 Rower | Maksvekt: 110 kg \ Vekt: 27 kg \ Motstand: Magnetisk

Nordic Rower 205 har også en magnetisk motstand, som Zipro Nix over. Utover dette har modellen mer eller mindre de samme funksjonene og byggkvaliteten som Zipro Nix og Tunturi E20 – men den har en annen fordel.

I tillegg til disse funksjonene har nemlig Nordic 205 Rower en ekstra lang skinne, som gjør det mer behagelig for personer opp til 190 cm å bruke den. For de som ligger godt under denne høyden tilbyr denne romaskinen mer eller mindre det samme tilbudet som de to romaskinene over, men avhengig av når man sjekker prisen på disse kan denne være billigst.

roapparat test romaskin

Sjekk prisen på Nordic Rower 205 her: Klikk på linken for å lese mer.

Fordeler

 • Ekstra lang skinne
 • God pris

Ulemper

 • Kjører litt mer bråkete enn andre modeller
 • Tåler minst vekt av modellene over

Likte du vår roapparat test?

Likte du testen vår? Les andre tester vi har gjort som vår test av støvsugere, eller bruk søkefeltet for å søke på produkter du ser etter!

Leave a Comment