Usikker på hvilken robotstøvsuger som passer deg best? I vår robotstøvsuger test har vi gått gjennom de mest populære tilbudene og trukket ut de vi mener passer best til hvert segment – fra billig til dyr.

I kjent stil liker vi å starte med en oppsummering av vår vurdering av hvert tilbud, med de viktigste aspektene med hver robotstøvsuger. Under dette går vi i dypere detalj om fordelene og ulempene med hver robotstøvsuger. Testen er gjennomført ved å sammenligne informasjon fra produktsidene til ulike leverandører.

NB: Prisen på ulike modeller kan variere, og det kan også hvilke modeller som er det beste tilbudet til prisen. Vi strever etter å holde våre anbefalinger oppdatert med modeller som er lagerført og til salgs til enhver tid. Denne artikkelen ble sist oppdatert 29.08.21

Robotstøvsuger test: Oppsummering

Roborock S6 MaxViRobot i7+iRobot E5152Xiaomi MiRoborock E4
robotstøvsuger best i testrobotstøvsuger test 2021best i test robotstøvsugerbeste robotstøvsuger med vasktest robotstøvsuger 2021
gaming laptop
Best i testToppvalgGodt alternativMest for pengeneMest for pengene
Kjøre-evne*+++++++++++++
Støy61 dB58 dB60 dB63 dB64 dB
Pris6.000,- til 9.000,-10.000,- til 15.000,-3.000,- til 5.000,-2.000,- til 4.000,-2.000,- til 4.000,-
Beste prisBeste prisBeste prisBeste prisBeste pris

* Evne til å komme seg over terskler, gjenkjenne tepper, kartlegge huset, og unngå mindre objekter som øreplugger eller lignende.

Best i test: Roborock S6 MaxV

Roborock er et velkjent merkenavn blant robotstøvsugere, så det er neppe en overraskelse at vi endte opp med å kåre en av deres modeller til den beste i vår robotstøvsuger test.

robotstøvsuger best i test

Best i test robotstøvsuger for prisen

Modellnavn: Roborock S6 MaxV | Lydnivå: 61 dB \ Vekt: 3.7 kg \ Batteri: 180 min

Roborock S6 MaxV kommer i motsetning til de billigere modellene med et dobbeltkamera på fremsiden og en ny prosesseringsbrikke som gjør roboten svært flink til enkelt og raskt kartlegge hele etasjen den jobber i.

Da Tek.no testet fremkommelighet blant en rekke av markedets ledende robotstøvsugere var dette den eneste som var i stand til å stoppe foran et par øreplugger som var lagt i veien, og klarte selv å kjøre rundt disse. I tillegg til dette hadde den ingen problemer med andre typiske utfordringer som å identifisere tepper eller komme seg over terskler.

Modellen kommer med moppefunksjon man selv kan regulere via appen til støvsugeren, og her kan man også lagre opp til fire etasjer.

Les mer om funksjonene på denne modellen her.

robotstøvsuger 2021
Roborock er en av de beste robotstøvsugerne for effektiv støvsuging.

S6 MaxV er Roborocks dyreste modell til nå, men denne modellen er fortsatt svært konkurransedyktig på pris. Det er ikke så mye man går glipp av her sammenlignet med toppvalget fra iRobot under, men til gjengjeld kan denne modellen koste opp til to ganger så mye. På den andre siden får man også betydelig bedre funksjonalitet og kvalitet i S6 MaxV sammenlignet med de billigste modellene.

Fordeler

 • God navigasjon
 • Regulerbar moppefunksjon
 • Rask og effektiv kartlegging av huset
 • God ytelse

Ulemper

 • Noe mer støyende enn toppmodellene

Testens toppvalg: iRobot Roomba i7+

Modellnavn: iRobot Roomba i7+ (7550) | Lydnivå: 58 dB \ Vekt: 11.3 kg \ Batteri: 75 min

IRobot var et av de første store selskapene som for alvor begynte å lage gode robotstøvsugere av høy kvalitet. I løpet av de første årene var derfor merket nesten ansett som et synonym til robotstøvsugere, men i det siste har konkurransen blitt tøffere.

Likevel er iRobots fortsatt i toppsjiktet av kvalitets-roboter, og i7+ er ett av de beste tilbudene man kan finne her.

robotstøvsuger test 2021

Robotstøvsuger for de som har pengene

IRobot Roomba i7+ er en av de aller mest stillegående robotstøvsugerne på markedet, og det beste valget for de som har pengene og vil unngå så mye støy og stress som mulig. Støvsugeren har en ypperlig evne til å ta seg rundt, terskler eller tepper er ingen problem og modellen stopper og svinger rundt når den merker at den har kjørt på noe.

I7+ kommer egentlig bare med to ulemper. Den ene er selvfølgelig prisen, som på det billigste ligger ned mot 10.000,-. Den andre er at evnen til å kartlegge huset og planlegge en effektiv rute ikke er like god som Roborocks S6 MaxV. Det dette betyr i praksis er at denne modellen fra iRobot bruker lengre tid på å lære seg huset ditt å kjenne, og vil bruke en del tid i starten på å kjøre rundt som en “full sjømann”. Dette kan høres slitsomt ut, men dersom man er villig til å gi roboten litt tid vil den etterhvert bli mye flinkere til å vite hvor den skal kjøre, og etter en stund merker man ingen forskjell mellom navigasjonen på de to toppmodellene.

Fordeler

 • God til å takle hindring
 • Veldig god ytelse
 • Svært stillegående

Ulemper

 • Høy pris
 • Kan bruke noe lengre tid på å kartlegge huset

Godt alternativ: iRobot E5152

Modellnavn: iRobot Roomba E5152 | Lydnivå: 60 dB \ Vekt: 5.3 kg \ Batteri: 90 min

På papiret burde iRobots E5152 være et interresant valg – teknologien og mange av løsningene til toppmodellen i7+, men uten den massive ladestasjonen og til en mye lavere pris.

best i test robotstøvsuger

Dessverre er det ikke helt sånn det endte opp. E5152 tilbyr fortsatt en god støvsuger som ivaretar det mye fra toppmodellen, men den store ladestasjonen som kom med toppmodellen viser seg å være noe vi satt ganske mye pris på likevel.

Utfordringen for iRobotene er at de ikke er like effektive til å samle støvet på en måte som gjør at robotstøvsugerne kan gå over lengre tid. Dette er ikke et problem for toppmodellen i7+, ettersom basestasjonen automatisk renser støvsugeren for støv hver gang den lader, noe som mangler her.

Resultatet er en relativt billig robotstøvsuger som fungerer godt når den først er i gang, men stadig stopper med feilmeldinger fordi støvet må tømmes.

2021 robotstøvsuger test
Den store base-stasjonen er et must for iRobot-ene…

Alt i alt er det dermed litt vanskelig å se for seg hvem som er ute etter denne modellen. Brukere som har et par ekstra tusenlapper vil være svært mye bedre skodd med Roborock S6 MaxV, mens prisopptatte kjøpere vil ikke nødvendigvis se noen store fordeler med denne modellen sammenlignet med de neste, som kan være en tusenlapp billigere.

Når det er sagt er E5152 en robotstøvsuger med merkbart lavere støy og bedre kvalitet enn disse modellene, så dersom det ikke er så mye forskjell på prisen kan den fortsatt være et godt kjøp. Klikk linkene under for å sjekke prisen på akkurat denne modellen der den selges:

Fordeler

 • God kvalitet
 • Relativt stillegående

Ulemper

 • Ikke like effektiv til oppsamling av støv
 • Bruker mer tid

Beste billig-valg: Xiaomi Mi

Modellnavn: Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop | Lydnivå: 63 dB \ Vekt: 3.6 kg \ Batteri: 110 min

Xiaomi Mi er ikke en dyr robotstøvsuger, men man får overraskende mye for prisen. Sammenlignet med topp-modellene har Mi de fleste av de essensielle funksjonene, i tillegg til et par mindre irritasjonsmomenter. Dersom man klarer å leve med disse kan roboten være ett av de beste tilbudene i vår robotstøvsuger test.

beste robotstøvsuger med vask

Er en billig robotstøvsuger verdt pengene?

Kort fortalt; Modellen tilbyr god rengjøring, grei navigasjon, mopp og en god evne til å komme seg over motstand som terskler. Appen roboten kommer med mangler et par av de funksjonene fra toppmodellene som er mer morsomme enn funksjonelle (som for eksempel evne til å se hvor roboten er til enhver tid), men de viktigste funksjonene som etablering av no-go-soner og tidsstyring er der likevel.

Støvsugeren er relativt stillegående, og har en lav profil som gjør det mulig for den å komme seg under sofaer og senger som de større toppmodellene ikke er like flinke til.

Når det er sagt kommer den med et par personlighetstrekk som er litt rare. Støvsugeren har for eksempel en tendens til å sikksakke frem og tilbake overe strekninger som toppmodellene ville tatt med rette, effektive mønstre.

I tillegg til dette bør det også nevnes at modellen fungerer dårlig på tepper, noe som kan gjøre den til et vanskeligere valgt for de som har mye av det.

Det største salgsargumentet for Xiaomi Mi er prisen. For ned mot 2.000,- kroner er den vanskelig å få mer robotstøvsuger enn dette for prisen. Det hender at man kan spare litt dersom prisen på disse er satt ned ytteligere, så sjekk prisene i dag på modellen med de funksjonene vi mener er det beste tilbudet ved å klikke på knappene under:

Fordeler

 • Simpel og effektiv programvare
 • God på terskler og andre hindringer
 • Lav – kommer seg under lavere sofaer og senger
 • Mye støvsuger for pengene

Ulemper

 • Fungerer dårlig på tepper

God og billig robot støvsuger: Roborock E4

Modellnavn: Roborock E4 | Lydnivå: 64 dB \ Vekt: 3.0 kg \ Batteri: 200 min

Et annet godt billig-alternativ vi har funnet i vår robotstøvsuger test er Roborock E4. E4 er en billig-versjon av toppmodellen S6 MaxV, og kommer med flere av funksjonene til denne som vi likte så godt – til mer eller mindre samme pris som Xiamo Mi.

test robotstøvsuger 2021

Som vi tidligere har nevnt er Roborock i toppsjiktet når det gjelder fremkommelighet og navigering, og disse egenskapene finner vi også i billig-modellen E4. Denne støvsugeren er sta, og kommer seg over terskler bedre enn billig-alternativet Xiaomi Mi, i tillegg til at den gjør en grei jobb med tepper også.

På den andre siden er det litt flere funksjoner som mangler på E4 sammenlignet med Xiaomi Mi. Denne modellen har for eksempel ingen kartleggingevne av huset ditt i appen som følger med modellen, noe som gjør det umulig å definere no-go-soner. Dette kombineres litt dårlig med støvsugerens mopp, ettersom du ikke vil ha teppene moppet hver gang den kjøres.

Den andre ulempen med denne støvsugeren er moppen i seg selv, som har en svært liten vanntank og fyller moppen med vann med en gang det kommer vann i tanken. I motsetning til de dyrere modellene må du altså passe på at du enten setter gulvbeskyttelsen ved ladestasjonen eller manuelt skru av moppen for hver gang roboten lader. Overflatene blir svært fine med denne moppen skrudd på, men alt dette tatt i betraktning foretrekker vi å skru den av.

Med moppen av blir dette en billig og god støvsuger som navigerer godt og krever liten involvering fra brukeren. Sjekk prisene i dag på modellen med de funksjonene vi mener er det beste tilbudet ved å klikke på knappene under:

Fordeler

 • God på hindringer
 • OK ytelse
 • Billig

Ulemper

 • Ikke flink til å definere no-go soner
 • Moppen har svært liten vanntank

Likte du vår robotstøvsuger test?

Likte du vår robotstøvsuger test? Vi håper denne testen har gjort det enklere å kjøpe et en modell som passer deg, dersom du har gjort det er det bare å sjekke ut noen av våre andre tester, for eksempel vår romaskin test, eller bruke søkefeltet til å finne artikler som passer deg.

Leave a Comment