Robotgressklipper blir stadig mer populært i Norge, ettersom de tilbyr et miljøvennlig og mindre slitsomt alternativ til den tradisjonelle gressklipperen. Vi har undersøkt de mest populære tilbudene blant robotgressklippere i årets robotklipper test, og plukket ut de modellene vi mener passer best til ulike behov.

I tabellen under er en rask oversikt over de viktigste aspektene med hver robotklipper, og under det har vi skrevet en litt mer utfyllende tekst om de viktigste aspektene vi fant i hver undersøkelse.

I kjent stil liker vi å starte med en oppsummering av vår vurdering av hvert tilbud, med de viktigste aspektene med hver robotklipper. Under dette går vi i dypere detalj om fordelene og ulempene med hver robotklipper. Testen er gjennomført ved å sammenligne informasjon fra produktsidene til ulike leverandører.

NB: Lagerstatusen på ulike modeller kan variere. Vi prøver å oppdatere siden for å unngå å liste til sider hvor produktet ikke er på lager. Denne artikkelen ble sist oppdatert 30.08.21

ModellBosch IndegovidaXL 146232Gardena Smart SILENOWorx Landroid
robotklipper testrobotgressklipper best i testtest robotklipperrobotgressklipper test
Best i test for vanlige hagerMest for pengeneToppvalgetFor store hager
Areal700 m21000 m21600 m22000 m2
TerrengModerat helningModerat helningSvært ujevntSvært ujevnt
Historisk Pris11.000,- til 14.000,-5.000,- til 6.000,-17.000,- til 22.000,-20.000,- til 30.000,-
Sjekk prisenSjekk prisenSjekk prisenSjekk prisen

Robotklipper best i test: Bosch Indego 700

Modellnavn: Bosch Indego 700 | Areal: 700m2 | Terreng: Moderat helning \ Batteritid: 75min \ Produsent: Bosch

Bosch Indego 700 er vår robotklipper best i test for en gjennomsnittlig Norsk hage, først og fremst fordi den tilbyr et veldig godt kompromiss som passer godt til behovene for dette markedet.

Klipperen har et tilstrekkelig effektivt areal på 700 m2 (tilsvarer et område på ca 26x26m), en god evne til å tåle helninger og ujevnt terreng, en smartassistent som planlegger effektive ruter og moderat pris. Her får den gjennomsnittlige nordmann (-eller kvinne) med andre ord alt den trenger uten å betale for unødige funksjoner.

robotklipper test
Bosch Indego 700 er vinneren av vår robotklipper test

Les mer om Bosch Indego her: Klikk på linken her for å komme til leverandørens nettside

Robotgressklipper best i test

Det er som tidligere nevnt ikke så mye ekstrafunksjoner med Bosch Indego, men det er også det vi liker så godt med modellen. Når man skal teste forbruksvarer som dette og kåre en “robotgressklipper best i test” blir man ofte blind på hva man faktisk trenger i en robotklipper i utgangspunktet. Flere av modellene på denne listen har mange smart-funksjoner som kan være morsomme å leke med, men som sjelden bidrar til å få et bedre sluttresultat, og ofte blir mer “salgsargument” enn noe du faktisk får bruk for.

Selv funksjonene som vi faktisk liker, som for eksempel at robotgressklipperen har evne til å styre når den selv slår seg på – eller bli skrudd på over wifi med mobil – er ikke mye enklere enn å gå ut i hagen og trykke på en knapp.

robotklippere
Vi mener ikke alltid robotklippere med mange “smarte”-funksjoner er verdt prisen…

Best i test robotklipper: Indego 350 eller 700?

En fordel med flere av robotklipperne på denne listen er at de kommer i ulike varianter som er tilpasset ulike areal. Vi har skrevet denne testen basert på 700-modellen som tidligere nevnt har et effektivt område på opp til 26x26m, men dersom hagen er mindre er det rom for å spare penger her på å gå ned på en billigere modell. Dersom hagen for eksempel er under 19x19m i areal kan man spare et par tusenlapper ved å gå for modellen Indego 350.

Fordeler

 • Enkel og robust
 • Dekker en vanlig hage

Ulemper

 • Relativt høy pris sammenlignet med andre modeller

Prisen på disse modellene kan variere avhengig av når de blir kjøpt, så det er verdt å sjekke pris for begge modellene dersom de begge har tilstrekkelig rekkevidde. Det er vanskelig å gi en eksakt pris uten å vite når denne artikkelen blir lest, men lesere kan finne pris på 700-modellen ved å klikke på denne linken, og prisen på 350-modellen ved å klikke her.

Beste robotgressklipper for pengene: vidaXL 146232

Modellnavn: vidaXL 146232| Areal: 1000m2 | Terreng: Moderat helning \ Batteritid: 90min \ Produsent: vidaXL

Av alle robotgressklipperne vi undersøkte var det ingen som kom i nærheten av vidaXLs tilbud når det gjelder hvor mye gressklipper man får per krone. Med priser under 6.000,- er det faktisk ingen andre gressklippere som engang er i nærheten. Robotklipperen fra vidaXL er på mange måter ekstremversjonen av Boschs tilbud, ettersom man får mer eller mindre like god ytelse som de dyrere gressklipperne, men nærmest ingen ekstra funksjoner.

robotgressklipper best i test
VidaXLs 146232 er robotgressklipper best i test for deg om du har et stramt budsjett

Les mer om vidaXL 146232 her: Klikk på linken her for å komme til leverandørens nettside

Mest for pengene i robotgressklipper testen

Når prisen avviker såpass mye fra alle de andre alternativene kan man bli bekymret om man får den ytelsen man trenger eller ikke. Heldigvis gjør man det! VidaXLs robotklipper har faktisk ytelse på nivå med enkelte av de bedre alternativene i robotgressklipper testen vi gjorde, med et effektivt areal på opp til 1000m2 og evne til å klippe i moderat ujevnt terreng.

Ulempen med denne modellen er at den mangler mulighet til å koble til mobilen og styre derfra, men dette betyr ikke nødvendigvis at den er helt “dum”. Robotklipperen har nemlig et innebygd display der man kan gjøre de viktige innstillingene man trenger for en robotgressklipper, nemlig funksjoner som tidsinnstilt kjøring, programmering av forskjellige klippesoner, og tyverisikring i en pin-kode man må skrive inn for å bruke klipperen dersom klipperen er for langt unna basestasjonen. Gressklipperen vil også som alle de andre klipperne i testen automatisk kjøre tilbake for å lade i basestasjonen sin, og gjenoppta klippingen når ladingen er ferdig, så når gressklipperen er satt opp riktig er jobben over.

test robotgressklipper
Displayet på vidaXLs 146232 er simpelt, men får jobben gjort.

Prisen på gressklipperen er som sagt det beste med den, og varierer mellom 5.000,-, og 6.000,-. Selv til 6.000,- mener vi den er et svært godt tilbud, men dersom man er heldig hender det man kan få den enda billigere.

Fordeler

 • Lav pris
 • Dekker stort areal i forhold til prisklassen

Ulemper

 • Ikke mulig å styre fra mobilen

Testens robotklipper toppvalg: Gardena Smart SILENO

Modellnavn: Gardena smart SILENO| Areal: 1600m2 | Terreng: Svært ujevnt \ Batteritid: 65min \ Produsent: Gardena

Vi har til nå snakket mye om gressklippere som tilbyr god ytelse til god pris, med et mindre utvalg av smart-funksjoner. Disse robotklipperene hører selvfølgelig hjemme i mange husstander landet over, men for noen er det ikke godt nok før de får det beste av det beste.

Gardena Smart SILENO er en av de beste valgene for denne type kunde, med en app og smartfunksjoner som både tilbyr mye funksjonalitet, men som samtidig gjør bruk og oppsett av denne gressklipperen svært enkel. Gressklipperens største salgsargument er den lave operasjonslyden, der Gardena selv lover en driftslyd lavere enn 58 dB. Dette gjør det mulig for gressklipperen å kjøre selv på natten, uten å vekke naboene.

robotgressklipper test robotklipper
Gardena Smart SILENO er toppvalget fra vår robotklipper test

Les mer om Gardena Smart SILENO her: Klikk på linken her for å komme til leverandørens nettside

Best i test robotklipper for den som har pengene

SILENO fra Gardena er en best i test robotklipper for de som har pengene til den. SILENO-linjen tåler svært ujevnt terreng, og kan fås i modeller som kan klippe godt over 1000m2 hvis man er villig til å betale for det. Modellene kan til og med også kjøpes med egne sensorer som vil beregne når gresset har blitt for langt igjen basert på lys, fuktighet og mer de siste ukene. Modellene har langt flere funksjoner enn det lar seg rasjonelt gjøre å gå gjennom i denne artikkelen, men det sier seg altså selv at teknisk anlagte typer vil finne mye de kan tukle med i disse modellene.

Fordeler

 • Lite støy
 • Dekker stort areal
 • Tåler ujevnt terreng
 • Mange funksjoner

Ulemper

 • Høy pris
 • Ikke nødvendig for de med vanlige hager

Det finnes mange varianter av Gardena Smart SILENO avhengig av hvilken hagestørrelse man har. Klikk på linken her for å se prisen på modellene som passer plenen din best.

Robotgressklipper til store plener: Worx Landroid L2000

Modellnavn: Worx landroid L2000| Areal: 2000m2 | Terreng: Svært ujevnt \ Batteritid: NA \ Produsent: Worx

For de av oss som bor lenger utenfor byen begynner fort en robotgressklipper med rekkevidde på kun 1000m2 å bli lite. Dette tilsvarer altså ikke mer enn en kvadratisk plen på rundt 31x31m, så de med større hager enn dette må finne noe annet.

Worx er gressklipperleverandøren for de som er ute etter ren, slitesterk ytelse i stedet for de mindre, “designer”-klipperne som er vanlig for byen. Worx-modellene er slitesterke, og tåler mye vær. De har mer eller mindre de samme funksjonene som “by-modellene”, men har et større fokus på plug-and-play funksjonalitet som gjør dem enklere å sette opp.

Det store salgsargumentet for Worx-klipperene er at de kan fås i modeller opp til Landroid L2000, som har et effektivt areal opp til 2000m2.

robotgressklipper test
Worx Landroid L2000 er vår robotgressklipper tests mest slitesterke deltaker

Les mer om robotklipperen her: Klikk på linken her for å komme til leverandørens nettside

Ikke den beste robotgressklipperen testen hadde

Den enkle “no-thrills”-tilnærmingen til Worx sine robotklippere er enkel å like, men den kommer med en kostnad. Disse klipperne er rettet mer mot industriell bruk enn vanlige forbrukere, og er dermed betydelig dyrere. På grunn av dette er det vanskelig å kåre denne gressklipperen til den beste robotgressklipperen testen hadde.

Fordeler

 • Dekker et stort areal
 • Tåler ulendt terreng
 • Robust

Ulemper

 • Høy pris
 • Unødvendig for en gjennomsnittlig hage

Fikk du noe ut av vår robotklipper test?

Det er mange robotgressklippere ute på markedet i dag, men vi valgte å fokusere på de modellene vi mente gjorde det best til vært segment i vår robotklipper test.

Dersom du likte testen vår og er interessert i andre artikler har vi stadig nye artikler innen hjemmeelektronikk, redskaper og annet, les for eksempel vår telt test eller vår el sparkesykkel test ved å klikke på linkene her, eller prøv søkefunksjonen vår til å finne artikler du er interessert i!

Leave a Comment