Usikker på hvilket nettbrett som passer deg best? I vår nettbrett test har vi gått gjennom de mest populære tilbudene og trukket ut de vi mener passer best til hvert segment – enten det er nettbrett barn eller voksne vil like.

I kjent stil liker vi å starte med en oppsummering av vår vurdering av hvert tilbud, med de viktigste aspektene med hvert nettbrett. Under dette går vi i dypere detalj om fordelene og ulempene med hvert nettbrett. Testen er gjennomført ved å sammenligne informasjon fra produktsidene til ulike leverandører.

NB: Prisen på nettbrett kan variere, og hvilke som er det beste tilbudet til prisen kan variere. Vi strever etter å holde våre anbefalinger oppdatert med nettbrett som er lagerført og til salgs til enhver tid. Denne artikkelen ble sist oppdatert 30.08.21.

Nettbrett test: Oppsummering

Apple iPad 10.2″Apple iPad Pro 12.9″Huawei MediaPad T5Samsung Galaxy Tab S6Apple iPad Mini
nettbrett teststort nettbrett barnnettbrett barnbillig nettbrett testbeste nettbrett barn og beste nettbrett test
gaming laptop
Beste iPadToppvalg iPadBeste for barnBeste AndroidBeste mini-tablet
Skjerm10.2″12.9″10.1″10.4″7.9″
Batteri9 timer9 timer10 timer12 timer9 timer
Pris4.000,- til 7.000,-13.000,- til 16.000,-2.500,- til 4.000,-4.500,- til 7.000,-6.500,- til 8.000,-
Sjekk prisenSjekk prisenSjekk prisenSjekk prisenSjekk prisen

Nettbrett test-vinner: iPad 10.2″

De aller fleste vil assosiere nettbrett med Apple’s iPad’er, så det er kanskje ikke noen overraskelse over at vi har kåret ett av disse til det beste nettbrettet i vår nettbrett test.

Grunnene til å velge Apple iPad over konkurrentene er for mange lett å forklare: Apple – som tross alt pionerte nettbrettet – leder utfordrerne bygget på Android-plattformene i brukeropplevelse og simpelhet i bruk. Android-plattformene har fordeler i at man har mye mer friheter til å tilpasse systemet slik man ønsker at det skal være, men dette er vanligvis ikke et behov for nettbrett-brukere. Nettbrett passer best til enkel, lett bruk – og det er til akkurat dette Apples programvare er best til.

De aller mest ivrige vil nok foretrekke en iPad Pro for den kraftigere prosessoren og større skjermen, men en vanlig bruker vil ikke finne noen mangler ved en iPad fra den tradisjonelle iPad-linjen til Apple – bare en mye billigere pris.

nettbrett test

iPad 10.2″: Best i test nettbrett

Modellnavn: Apple iPad (8th gen) 10.2″ | Prosessor: A12 Bionic | Skjerm: 2160×1620 10.2″ (264ppi), retina-display \ Lagring: 32 GB SSD \ Kamera: 8MP/1.2MP

Apple’s tilbud i den “vanlige” iPad-linjen (altså den som verken heter “Air” eller “Pro”) passer best til denne typen bruk. iPaden har to svært gode kameraer som fungerer ypperlig til bilde/foto og videosamtaler.

iPadens prosessor (altså enheten som bestemmer hvor kraftig raskt nettbrettet er) er den samme som Apple leverer i sin toppmodell iPad Pro, skjønt uten den ekstra grafikk-prosessoren denne leverer. Dette skal forøvrig ikke være noe problem for den vanlige bruker, men det kan føles som en mangel for de som er opptatt av å spille eller redigere tunge videoer på nettbrettet.

Prisen man legger ut for dette nettbrettet kan variere ut fra lagringskapasitet. Vanligvis kan man få den billigste varianten med 32GB lagring mellom 4 og 5.000,- kroner, og må legge ut en ekstra tusenlapp eller to for å øke lagringskapasiteten til 128GB.

Fordeler

 • God byggekvalitet
 • Bra kamera
 • Brukervennlig
 • Mye for pengene

Ulemper

 • Svakt grafikkort
 • Lite lagringsplass i standardmodellen
 • Lite egnet for krevende applikasjoner

For vanlig bruk som streaming og nettlesing er det ingen behov for noe mer enn 32GB, og vi mener derfor denne billigste modellen tilbyr det beste pris/ytelse-tilbudet man kan få på markedet akkurat nå. Klikk linkene under for å sjekke prisen på akkurat denne modellen der den selges:

Nettbrett test toppvalg: iPad Pro 12.9″

Modellnavn: Apple iPad Pro 12.9 1TB | Prosessor: A12Z Bionic-chip | Skjerm: 2732×2048 12.9″ (264ppi), retina-display \ Lagring: 1 TB SSD \ Kamera: 12MP/7MP

Apple iPad Pro 12.9″ er det kraftigste nettbrettet i vår nettbrett test. Den ekstra kraften kommer fra Apples A12Z-prosessor, som i tillegg til den allerede kraftige A12 prosessoren kommer med en ekstra dedikert prosessor til grafiske operasjoner.

Skjermen kommer også med en betydelig oppgradering i oppløsning – skjønt partikkelskarpheten (264 “pixler per tomme”) er den samme.

stort nettbrett barn

Nettbrett testens kraftigste valg – Ikke et nettbrett barn trenger

Utover prosessor og skjerm er det flere aspekter med dette nettbrettet som får en oppgradering. Kameraet har også fått en ekstra ultrawide- og LIDAR-sensor, i tillegg til at iPaden kan kjøpes med opp til 1 TB i lagringsplass (altså mer enn de fleste laptoper).

Når alt dette er sagt finner vi det litt vanskelig å like den nye iPad Pro. Vi kjenner ingen som jobber på nettbrettet sitt og som dermed ville fått bruk av alle disse funksjonene. Vi valgte å kåre den vanlige iPad-en til vinneren av vår nettbrett test ettersom vi mener at den bedre ivaretar bruksområdet til en vanlig iPad. Dersom man for eksempel kun kjøper et nettbrett barn skal bruke betaler man svært mye ekstra for funksjoner man ikke trenger her.

Apple iPad Pro kommer i flere størrelser, men dersom man virkelig er en av de som vil ha det beste av det beste ser ikke vi hensikten med å gå for den mindre 11″-modellen.

Fordeler

 • God byggekvalitet
 • Høy ytelse til spill og videoredigering
 • Bra kamera med flere funksjoner
 • Stor lagringskapasitet

Ulemper

 • Høy pris
 • Unødvendige funksjoner for den vanlige bruker

Beste nettbrett barn: Huawei MediaPad T5

Modellnavn: Huawei MediaPad T5 | Prosessor: A12Z Bionic-chip | Skjerm: 1920×1200 10.1″ (224ppi), IPS \ Lagring: 32 GB (opp til 256 GB med minnekort) \ Kamera: 5MP/2MP

Huawei MediaPad T5 er et nettbrett barn vil sette pris på. Nettbrettet er ikke det kraftigste på listen, men prioriterer andre funksjoner for mediebruk som en innebygd barne-modus og oppgraderte høyttalere som vender samme retning som skjermen.

nettbrett barn

Beste nettbrett barn

MediaPad T5 har ingen komponenter som nærmer seg iPad Pro i ytelse, men her finnes likevel det man trenger for lett strømming, spill og nettlesing.

I stedet for å ha kraftige innvendige komponenter er derimot MediaPaden bygget for å prioritere mediebruk, med en full HD IPS-skjerm og to høyttalere montert på fremsiden av nettbrettet (i motsetning til iPad, som skyter lyden ut på siden), er den faktisk minst like god til å se filmer eller video – om ikke bedre.

Nettbrettet har ikke en veldig stor lagringsplass til filmer og lignende, men den har i motsetning til iPaden mulighet til å ta microSD kort man kan fylle opp med filmer på.

Når det skal sies vil vi poengtere at vi – som de fleste andre – vil foretrekke Apples iOS-operativsystem over Android-familien. Sistnevnte fungerer helt fint, men det mangler den lille følelsen av at operativsystemet er skreddersydd brukeropplevelsen, som iPader klarer så godt. Fordelen med dette systemet er på den andre siden at man kan få mer konfigurerbare funksjoner som Huaweis foreldrekontroll, som gir brukeren mulighet til å opprette en barnekonto på nettbrettet, der de kan styre akkurat hvilke apper og funksjonaliteter som skal være tilgjengelig for barna.

Den store fordelen med kompromisset på komponenter – og at Huawei bruker operativsystemet til Android – er at MediaPaden blir svært billig. Det er ikke uvanlig at man kan finne en MediaPad til under halvparten av prisen til en tilsvarende iPad, noe som gjør dette til et av de enkleste valgene for foreldre som bare vil ha et billig nettbrett barn vil like

Fordeler

 • Bra til streaming
 • Relativt billig

Ulemper

 • Svakere ytelse
 • Uvant operativsystem for de vant til Apple

Nettbrett testens beste android tablet: Samsung Galaxy Tab S6

Modellnavn: Samsung Galaxy Tab S6 | Prosessor: 8-core @ 2.3 GHz | Skjerm: 2000×1200 10.4″, WUXGA+ \ Lagring: 64 GB SSD \ Kamera: 8MP/5MP

For de som er kjent med android-operativsystemet og synes det fungerer fint lønner det seg ikke å velge et Apple-produkt. Vi liker som sagt brukervennligheten i iOS-operativsystemet, men man må betale ekstra for å få det. Et nettbrett med tilsvarende pris som en vanlig iPad, som Galaxy S6, kommer som regel med bedre komponenter og funksjoner sammenlignet med iPaden – som et kompromiss ved at man går glipp av iOS-systemet.

billig nettbrett test

Nettbrett test – Apple iPad vs Android

Samsung Galaxy Tab S6 koster omtrent like mye som iPaden vi kåret til den beste i vår nettbrett test – men kommer med langt flere funksjoner.

Her har man både større skjerm, over dobbelt så mye lagringsplass i nettbrettet (men også mulighet til å bruke minnekort, noe Apple prøver å unngå i sine produkter fordi det ikke ser “pent” nok ut), og mulighet for SIM-kort og dermed 4G.

I tillegg til dette er begge kameraene i dette nettbrettet kraftigere sammenlignet med iPaden, og nettbrettet lades via en USB-C-inngang som er betydelig mer praktisk enn Apples egenutviklede ladere.

Nordmenn som er interessert i nettbrett i mellomklassen – altså den som som regel tilbyr de beste nettbrettene for prisen har altså følgende valg; om hvorvidt man skal ofre brukervennligheten i iOS-systemet til fordel for funksjoner som de listet opp over eller ikke.

Sjekker man prisen på et spesielt tidspunkt kan det ene alternativet være mer prisgunstig enn det andre, men ofte ikke så mye at vi mener det gjør noen forskjell. Til syvende og sist er de alternativene vi har trukket frem i vår nettbrett test her gode, og vil sannsynligvis vare i mange år fremover. Da er det vanskelig å forsvare at man sparte et par hundrelapper ved å gå ved det alternativet man egentlig ikke likte best.

Fordeler

 • Stor skjerm
 • Bra kamera
 • Mulighet til minnekort
 • Stor lagringsplass
 • USB C

Ulemper

 • Uvant operativsystem for de vant til Apple

Sjekk prisene i dag på modellen med de funksjonene vi mener er det beste tilbudet ved å se på tabellen under:

Godt nettbrett barn og voksne vil like: Apple iPad Mini

Modellnavn: Apple iPad Mini 5 | Prosessor: A12 Bionic | Skjerm: 2048×1536 7.9″ (326ppi), retina-display \ Lagring: 64 GB SSD \ Kamera: 8MP/7MP

Til slutt er det verdt å poengtere “mini-nettbrett”-segmentet, et mindre type nettbrett barn og voksne kan like.

I mini-segmentet er det mindre konkurranse mellom leverandørene – her har Apples iPad Mini god markedsandel.

beste nettbrett barn og beste nettbrett test

Apple Mini er et veldig godt alternativ for de som ønsker et lite, fleksibelt nettbrett som er av god kvalitet og er enklere å ta med seg rundt omkring. Størrelsen på skjermen faller midt mellom typiske nettbrett og smart-telefoner, og kan passe ned i små vesker eller ekstra store lommer.

En annen av fordelene med Apples iPad Mini er at denne modellen bygger på akkurat de samme komponentene som den vanlige iPad-linjen, bare i et mindre størrelseformat.

iPad Mini koster omtrent like mye som en vanlig iPad. Her får man altså mindre for prisen, men hvis man er i markedet for et mini-nettbrett er det vel akkurat dette man er ute etter?

Fordeler

 • Liten og fleksibel

Ulemper

 • Betaler det samme for en mindre skjerm

Sjekk prisene i dag på modellen med de funksjonene vi mener er det beste tilbudet ved å klikke på knappene under:

Likte du vår nettbrett test?

Likte du vår nettbrett test? Vi håper denne testen har gjort det enklere å kjøpe et nettbrett barn eller voksne vil ha glede av, dersom du har gjort det er det bare å sjekke ut noen av våre andre tester, for eksempel vår høytrykkspyler test, gaming pc test eller bærbar pc test.

Leave a Comment