En høytrykkspyler er et flott verktøy som gjør rengjøringen av ellers tidkrevende overflater som båter, biler, terrasser og hagemøbler, og er et veldig godt hjelpemiddel når våren står på døren. I vår høytrykkspyler test har vi sammenlignet de viktigste aspektene og kåret årets best høytrykksvasker.

I tabellen under er en rask sammenligning mellom de modellene vi mente var de beste for ulike personer og prisklasser, klikk på linken for å lese mer om disse høytrykksvaskerene eller bla videre for å lese mer om hvorfor vi mener dette er noen av de beste høytrykksspylerne man kan få tak i akkurat nå.

I kjent stil liker vi å starte med en oppsummering av vår vurdering av hvert tilbud, med de viktigste aspektene med hver høytrykkspyler. Under dette går vi i dypere detalj om fordelene og ulempene med hver høytrykkspyler. Testen er gjennomført ved å sammenligne informasjon fra produktsidene til ulike leverandører.

NB: Lagerstatusen på høytrykkspylere kan variere. Vi prøver å oppdatere siden for å unngå å liste til sider hvor produktet ikke er på lager. Denne artikkelen ble sist oppdatert 30.08.21.

Nilfisk 180Nilfisk E 145.4-9PAKärcher K5 Full ControlNilfisk C 125.7-6vidaXL 2200WNilfisk C 110.7-5
høytrykkspyler testhøytrykkspylerhøytrykksvaskerhøytrykkspyler tilbudhøytrykkspyler best i testtest høytrykkspyler
ToppvalgetBest i testMye for pengene
Trykk180 bar145 bar145 bar125 bar110 bar110 bar
L/time540-610420-500500320-460330440
Pris5.000,- til 6.500,-3.500,- til 6.000,-3.500,- til 5.000,-2.000,- til 3.000,-1.800,- til 2.500,-1.300,- til 2.000,-
Sjekk prisenSjekk prisenSjekk prisenSjekk prisenSjekk prisenSjekk prisen

Den beste høytrykkspyleren for de som har pengene: Nilfisk 180

Modellnavn: Nilfisk 180| Trykk: 180 bar | Liter/time:540-610 \ Kabel lengde: 5m \ Produsent: Nilfisk

I toppen av prissjiktet for det man kan kalle høytrykkspylere i forbrukerklasse finner vi Nilfisk 180. Denne modellen befinner seg vanligvis rundt 5.000,- kroner i pris – som ofte ikke er så mye dyrere enn de svakere modellene avhengig av når man kjøper den – og har et tydelig overtak i trykk og vannhastighet mot de billigere modellene.

høytrykkspyler test
Høytrykkspyler testens kraftigste deltaker: Nilfisk 180

Les mer om Nilfisk 180 her: Klikk på linken her for å komme til leverandørens nettside

Den kraftigste i høytrykkspyler testen

Nilfisk er en kjent og tillitsfull leverandør av høytrykksspylere, så det er ingen overraskelse at det er en av modellene deres som er den kraftigste i høytrykkspyler testen. Vanntrykk og hastighet er de viktigste parameterne å se på for å finne ut hvor “hardt” høytrykkspyleren vil skyte – med andre ord hvor godt den vasker. Med et fortrinn på henholdsvis 40 bar og 100 l/t mot andreplassen er dette det klare valget for de som vil ha et ordentlig verktøy de kan stole på.

Andre funksjoner som gjør Nilfisk til en av de beste leverandørene i høytrykkspyler testen

Det er flere Nilfisk-produkter som topper listene her, og det er med god grunn. Selskapet, som hovedsaklig fokuserer på verktøy til rengjøring i alle slag, har lang erfaring med å lage høytrykkspylere, og vet hva som skal til for å lage en god en. Modellene deres har et smart og brukervennlig design som gjør det mulig å lagre flere av verktøyene som hører med spyleren på selve enheten, 10m lang kabel med god fleksibilitet, flere dyser og mer.

Fordeler

 • Bra trykk
 • 10m lang kabel
 • Brukervennlig design

Ulemper

 • Unødvendig sterk for kunder som kun skal rense hagemøbler o.l.

Mellomvalgene som gir mulighet for et godt høytrykkspyler tilbud

Modellnavn: Nilfisk 180| Trykk: 180 bar | Liter/time:540-610 \ Kabel lengde: 5m \ Produsent: Nilfisk

På midten av treet finner vi modellene som er litt vanskelig å plassere. Høytrykkspyler tilbudene Nilfisk E 145.4-9PA X-TRA og Kärcher K5 Full Control har mer eller mindre samme ytelse, men kan variere veldig i pris. Generelt sett liker vi Nilfisk designet litt bedre – for eksempel med innebygget trommel til slange som er litt lengre enn den på Kärcher – men til gjengjeld er som regel prisen på Kärcher-modellen litt lavere.

høytrykkspyler
Høytrykkspyleren Nilfisk E 145.4-9PA X-TRA

Høytrykkspylerene i denne prisklassen er ikke like kraftige som Nilfisk 180, men de er fortsatt mer enn kraftige nok til å rense båten, bilen eller andre hagemøbler man måtte trenge dem til – de kan eventuelt bare ta litt lenger tid.

Modellnavn: Kärcher K5 Full Control| Trykk: 180 bar | Liter/time:540-610 \ Kabel lengde: 5m \ Produsent: Nilfisk

høytrykksvasker
Høytrykksvaskeren Kärcher K5 Full Control

Høytrykkspyler tilbud – sjekk begge modellene

Det er vanskelig å kåre en vinner av disse modellene. Høytrykkspyler tilbudene i dette prissjiktet fra Nilfisk og Kärcher leverer god kvalitet til en relativt lav pris, men siden prisen kan variere litt på modellene fra dag til dag er det vanskelig å kåre den beste av disse til enhver tid.

Fordeler

 • Fungerer fint til vanlig bruk
 • Nilfisk er designet på en brukervennlig måte

Ulemper

 • Svakere enn toppmodellene og anbefales ikke til kraftig arbeid.

Høytrykkspyler testens vinner: Nilfisk C 125.7-6 X-TRA

Modellnavn: Nilfisk C 125.7-6 X-TRA | Trykk: 145 bar | Liter/time:420-500 \ Kabel lengde: 6m \ Produsent: Nilfisk

Modellene over kan gi gode tilbud, men da vi så på prishistorikken for alle modellene og sammenlignet dette med ytelsen deres var det en klar vinner i pris til ytelse. Høytrykksspyler testens vinner er Nilfisk C 125.7-6 X-TRA.

høytrykkspyler tilbud
Testens beste høytrykkspyler tilbud: Nilfisk C 125.7-6

Med et trykk på 125 bar og en hastighet opp til 460 l/t er Nilfisk C-linjen litt svakere enn toppmodellene, men fortsatt sterk nok for den alminnelige forbruker til å gjøre tyngre spylejobber som å vaske båten eller understell på biler.

Dette i seg selv høres kanskje ikke så spennende ut, men tatt i betraktning at denne modellen ofte ligger ned på 2.000,- kroner i pris er det sannsynligvis testens beste høytrykkspyler for prisen den tilbyr: Klikk på linken her for å sjekke hva prisen er i dag!

Best i test høytrykksvasker

Det er ikke bare den gode balansen mellom pris og ytelse som gjør Nilfisk C til en best i test høytrykksvasker. Her har man nemlig alle de andre ekstrafunksjonene som gjør Nilfisk-linjen så populære. Høytrykkvaskeren kommer med et bredt utvalg dyser, 8m lang kabel (altså kun to meter kortere enn toppmodellen 180, som kan koste tre ganger så mye), kompakt og enkelt design og mer.

Det bør merkes at det lavere trykket og vannhastigheten mot toppmodellen 180 merkes når man skal bruke disse trykkvaskerne, men for den gjennomsnittlige forbrukeren som ikke vil bruke denne flere ganger enn et par i året mener ikke vi dette er verdt 3x i pris.

Fordeler

 • Bra pris
 • 8m lang kabel

Ulemper

 • Merkbart svakere enn toppmodellene – kun egnet til enklere jobber

Billige høytrykksvaskere – like gode?

VidaXL er en gjenganger i billig-segmentene for flere av produktene vi har testet før, men i motsetning til før finner vi ikke helt salgargumentene for dem har denne gangen. VidaXLs 2200W billige høytrykkvasker har på papiret grei ytelse for pengene, men blir på alle måter slatt av Nilfisks C 110.7-5 X-TRA.

høytrykkspyler best i test
Vi kårer ikke vidaXLs tilbud til høytrykkspyler best i test for denne gangen

Sistnevnte modell fra Nilfisk har ikke bare den kjente merkevaren, godt pålitelig design og kvalitet og høyere vannhastighet, men er også opp til 500,- kroner billigere, som gjør denne modellen til testens desidert beste billig-valg.

Høytrykkspyler testens “mest for pengene”

Modellnavn: Nilfisk C 110.7-5 X-TRA | Trykk: 110 bar | Liter/time:440 \ Kabel lengde: 5m \ Produsent: Nilfisk

Med disse funksjonene, en 5m lang slange og svært mye ytelse skulle man tenke at Nilfisks C 110.7-5 X-TRA er høytrykkspyler testens enkleste valg. Når det er sagt, selv om vi liker pris-til-ytelse-tilbudet her, er vi nå ned mot et utgangstrykk og vannhastighet som gjør det vanskeligere å gjøre de tyngre jobbene man gjerne tenker seg å kunne gjøre når man kjøper en høytrykkspyler.

test høytrykkspyler
Billigste i test høytrykkspyler: Nilfisks C 110.7-5 X-TRA

Kraften i denne modellen er tilstrekkelig til terrassen, hagemøbler eller å vaske bilen, men for de tyngre jobbene kreves det en høytrykkvasker som de vi har snakket om tidligere i testen. Den 5m lange kabelen er også en betydelig ulempe, ettersom det medfører at høytrykkspyleren må flyttes mer under vask.

Når det er sagt er Nilfisk C 110.7-5 X-TRA en god løsning for de som ikke bor ved sjøen eller er så opptatt av bilen sin, og samtidig kun vil ha en enklere og billigere trykkvasker for å gjøre mindre jobber når det trengs. Heldig kjøpere kan få denne modellen ned mot tusenlappen, og for så lite penger er det vanskelig å klandre kjøpet, nesten uansett hva høytrykkspyleren ender opp med å brukes til.

Fordeler

 • Bra pris

Ulemper

 • Svak styrke
 • Kort kabel

Likte du vår høytrykkspyler test?

Likte du testen vår? Les andre tester vi har gjort som vår tredemølle test eller artikkel om el scootere her, eller bruk søkefeltet for å finne artikler du er interessert i!

Leave a Comment