Usikker på hvilken støvsuger som passer deg best? I vår støvsuger test har vi gått gjennom de mest populære tilbudene og trukket ut de vi mener passer best til hvert segment – enten det er vanlig eller en trådløs håndholdt støvsuger.

I kjent stil liker vi å starte med en oppsummering av vår vurdering av hvert tilbud, med de viktigste aspektene med hver støvsuger. Under dette går vi i dypere detalj om fordelene og ulempene med hver støvsuger. Testen er gjennomført ved å sammenligne informasjon fra produktsidene til ulike leverandører.

NB: Prisen på støvsugere kan variere, og hvilke som er det beste tilbudet til prisen kan variere. Vi strever etter å holde våre anbefalinger oppdatert med modeller som er lagerført og til salgs til enhver tid. Denne artikkelen ble sist oppdatert 29.08.21.

Støvsuger test: Oppsummering

Electrolux EU GREENKärcher T 15Philips PowerProPhilips SpeedProBosch BBHF220
den beste støvsuger testbest i test støvsugerbillig støvsuger testbeste håndholdt støvsuger testhåndholdt støvsuger trådløs støvsuger test
gaming laptop
Best i testToppvalgBeste av de billigsteBest i test (trådløs)Beste billig trådløs
Effekt850 W750W650W450W300W
Støy65 dB62 dB76 dB84 dB86 dB
Pris1.800,- til 2.500,-4.000,- til 5.500,-1.200,- til 2.000,-6.000,- til 8.000,-1.800,- til 3.000,-
Sjekk prisenSjekk prisenSjekk prisenSjekk prisenSjekk prisen

Best i test: Electrolux EU GREEN

Electrolux er et kjent merkenavn blant husholdningsapparater, så det er neppe en overraskelse at vi endte opp med å kåre en av deres modeller til den beste i vår støvsuger test.

den beste støvsuger test

Best i test støvsuger for prisen

Modellnavn: Electrolux EUO9GREEN | Effekt: 850W | Lydnivå: 65 dB \ Volum: 3.5l \ Rekkevidde: 9-12m

Tallenes tale fra sammenligningen over er ganske klar, selv om Electrolux EU-modellene ligger i midt i det typiske prissjiktet for støvsugere har den ytelse på nivå med toppmodellene.

For vanlige husholdninger som ikke er avhengige av stor kapasitet og lang slange er dette dermed et svært godt kompromiss som gir alt man trenger fra en støvsuger. Tross dette er faktisk også slangen modellen kommer med (på 9m-12m) lengre enn de fleste modeller – og langt nok for en vanlig husholdning.

Det er også verdt å nevne at denne modellen er bant de mest stillegående i vår støvsuger test, selv om premien for dette teknisk sett går til toppmodellen fra Kärcher.

Fordeler

 • God pris
 • God ytelse
 • Relativt stillegående

Ulemper

 • Noe lavere støvkapasitet

Støvsuger test toppvalg: Kärcher T 15

Modellnavn: Kärcher T 15/1 | Effekt: 750W | Lydnivå: 62 dB \ Volum: 15l \ Rekkevidde: 15m

Kärcher T15 er en av de kraftigste støvsugerne man kan kjøpe før man er oppe i “industri”-modellene. Støvsugeren er best i test i lydnivå, volum og ledningslengde, men oppgraderingen fra vår favoritt over koster.

best i test støvsuger

Støvsuger testens dyreste valg – så lenge du ikke trenger trådløs håndholdt støvsuger

Tallene er på Kärchers side. Med driftslyd på kun 62 dB er støvsugeren den mest stillegående i testen. Med en 15m lange ledningen og 15l store kapasiteten for støv er Kärchers modell et favorittvalg for større hus. Electrolux-modellen diskutert over har til sammenligning kun 3.5l kapasitet for støv, og billig-modellen som kommer under tar kun 1.5l.

Når det er sagt kommer ikke denne støvsugeren gratis – den kan til og med være dobbelt så dyr som vår testvinner fra Electrolux, noe som gjør den til den dyreste av de tradisjonelle støvsugerne i denne testen.

Fordeler

 • Kraftig støvsuger
 • Bra lydnivå
 • Høy kapasitet

Ulemper

 • Høy pris

Beste billig-valg: Philips PowerPro

Modellnavn: Philips FC9331/09 | Effekt: 650W | Lydnivå: 76 dB \ Volum: 1.5l \ Rekkevidde: 9m

PowerPro fra Philips er en flott og enkel støvsuger som egner seg svært godt for de som bare vil ha en enkel og god støvsuger så billig som mulig. Modellen tilsvarer vår testvinner, med litt dårligere ytelse, og betydelig lavere prislapp.

billig støvsuger test

Mest for pengene

PowerPro fra Philips er ikke en veldig spennende støvsuger – men den får jobben gjort.

Støvsugeren har alle de typiske funksjonene som allergifilter og vanlig ledningslengde, og har effekt på nivå med toppmodellene.

De største ulempene med å kjøpe denne støvsugeren over vår testvinner kommer i form av at den bråker betydelig mer, har et litt mindre brukervennlig design, og et volum på under halvparten av det vi har i modellen fra Philips. Dette betyr altså i praksis at poser må byttes over dobbelt så ofte.

Når det er sagt er det ingenting her som hindrer jobben i å bli gjort, og prislappen er det store salgsargumentet med denne støvsugeren. Med en pris ned mot tusenlappen er dette den perfekte støvsugeren for studenter eller andre gjerrigknarker som simpelthen vil ha en enkel støvsuger.

Fordeler

 • Mye for pengene
 • Fungerer godt til mindre leiligheter

Ulemper

 • Svakere ytelse
 • Noe mer støyende
 • Få ekstrafunksjoner

Beste trådløs håndholdt støvsuger: Philips SpeedPro Max

Modellnavn: Philips SpeedPro Max XC8043/01 | Effekt: 450W | Lydnivå: 84 dB \ Volum: 0.6l \ Batteri: 70 min

Man kan ikke kjøpe lykke – men man kan hvert kjøpe bekvemmelighet. En trådløs håndholdt støvsuger er for mange den beste støvsugeren man kan kjøpe, ettersom mye slit med ledninger og tunge enheter på slep forsvinner. Philips SpeedPro Max er en håndholdt støvsuger for de som vil ha det enklest mulig.

beste håndholdt støvsuger test

Støvsuger test – Vanlig vs håndholdt støvsuger

Det er mange grunner til å like Philips SpeedPro. Støvsugeren har opp til 70 minutter drift før batteriet går tomt – altså mer enn nok til hele huset for de fleste – lav vekt, god effekt, og et relativt lavt lydnivå sammenlignet med andre håndholdte trådløse støvsugere. Forskaftet kan også enkelt kobles av, og dette i kombinasjon med at støvsugeren ikke trenger å kobles i veggen gjør den til det perfekte verktøy til å støvsuge sofaen eller andre overflater.

Det er et par kompromiss man må være klar over når man går over til en trådløs støvsuger. For det første bråker disse betydelig mer – og har gjerne lavere sugeeffekt enn tradisjonelle støvsugere. Dette er ikke vanligvis et problem i toppmodellene som SpeedPro, men det er en av grunnene til å styre unna de alt for billige trådløse støvsugerne.

I tillegg til dette blir kapasiteten for hvor mye støvsugerne kan holde drastisk redusert – denne modellen fra Philips holder for eksempel kun 0.6l.

Det bør også nevnes at til tross for at håndholdte støvsugere er lettere å flytte rundt på er de også betydeligere tyngre enn tradisjonelle støvsugere siden alle komponentene til støvsugeren sitter i skaftet. Philips SpeedPro veier ikke mer enn 2.7 kg, men billigere modeller kan igjen bli tyngre.

Den siste ulempen med trådløse støvsugere er prisen. Selv om Philips SpeedPro er relativt konkurransedyktig på pris blant andre håndholdte støvsugere er den dyr sammenlignet med tradisjonelle.

Fordeler

 • Svært stillegående
 • Opp til 70 minutter kjøretid

Ulemper

 • Noe lavere sugeeffekt
 • Noe lavere støvkapasitet

Beste billige håndholdt støvsuger: Bosch BBHF220

Modellnavn: Bosch BBHF220 | Effekt: 850W | Lydnivå: 65 dB \ Volum: 0.4l \ Batteri: 40 min

Alt håp er heldigvis ikke ute for de som ønsker fordelene med en trådløs støvsuger uten å måtte tømme bankkontoen. Bosch BBHF220 kommer med flere kompromisser sammenlignet med toppmodellen fra Philips over, men den kommer også med en betydelig billigere prislapp.

håndholdt støvsuger trådløs støvsuger test

Kompromissene med denne modellen er ikke ubetydelige. Støvkapasitet reduseres ytterligere til 0.4l, driftstiden er kun i 40 minutter men vekten blir noenlunde uendret. Sugekraften blir også noe redusert, og modellen bråker litt mer – men ikke mye.

Alt i alt er bruksområdet for billige håndholdte støvsugere som denne modellen fra Bosch litt begrenset. Det meste av ytelsen til støvsugeren skal holde til daglig bruk – så lenge man kan gjøre unna støvsugingen på under 40 minutter.

For de som klarer dette kan det hende de vil finne et godt tilbud i denne modellen fra Bosch – den er nemlig adskillig billigere enn toppmodellene blant trådløse støvsugere og tilbyr mye bedre funksjonalitet i denne prisklassen for hva man vanligvis ser fra trådløse støvsugere.

Hvis man er ekstra heldig kan til og med denne modellen snappes opp for en tredjedel av toppmodellen fra Philips – som allerede tilbyr ganske mye for prisen.

Fordeler

 • God pris, grei ytelse for pengene

Ulemper

 • Kun 40m kjøretid
 • Lavere støvkapasitet

Likte du vår støvsuger test?

Likte du vår støvsuger test? Vi håper denne testen har gjort det enklere å kjøpe et en modell som passer deg, dersom du har gjort det er det bare å sjekke ut noen av våre andre tester, for eksempel vår nettbrett test, eller bruke søkefeltet til å finne artikler som passer deg.

Leave a Comment