I vår nylige el sparkesykkel test tok vi en titt på de sparkesyklene vi mente var de beste på markedet akkurat nå. Mens vi undersøkte dette kom vi også over produkter som bedre kunne beskrives som en el scooter, som vi ikke følte passet helt inn blant sparkesyklene vi tok en titt på da, men som vi fortsatt mener kan være interessante å sjekke ut. Det var mange forskjellige tilbud her som varierte fra en elektrisk motorsykkel til leketøy som elektrisk bil barn vil like.

Vi lagde derfor en liten tilleggsartikkel med interessante produkter som vi ikke følte passet helt inn i testen, men som fortsatt fortjener et blikk. Den følgende artikkelen er ikke en fullblods test som de andre artiklene vi har laget, kun et par interessante tips vi har til våre lesere 😉

NB: Lagerstatus for ulike modeller kan variere. Vi prøver å oppdatere siden for å unngå å liste til sider hvor produktet ikke er på lager. Denne artikkelen ble sist oppdatert 30.08.21.

Les også vår test av elektriske sparkesykler for et dypdykk i toppmodellene på markedet akkurat nå!

El scooter – fra leketøy til kjøretøy

En el scooter kan være mye rart – i denne kategorien finnes produkter fra plastikkbiler til barn til EU-godkjente, vei-lovlige kjøretøy. Et av de bedre eksemplene på dette finner vi med OBG Rides, som tilbyr det nærmeste du kommer en elektrisk sparkesykkel uten at du er nødt til å stå oppreist når du kjører.

el scooter
OBG Rides er noe av det første man tenker på når man hører ordene “el scooter”.

Vi kommer ikke til å fokusere på en spesiell modell av disse el scooterene, ettersom det finnes mange varianter i serien som har relativt små forskjeller.

ModellOBG Rides scooter V2 1000wOBG Rides scooter V2 2000wOBG Rides V6 Elscooter 3000WOBG Rides V5 EU Moped
el scooterel scooterel-scooterelektrisk scooter
Makshastighet45 km/t*45 km/t45 km/t45 km/t
Rekkevide50 km50 km60 km60 km
Ladetid6t6t5t6t
Reg. som moped?NeiNeiJaJa
Historisk Pris23.000,- til 33.000,-26.000,- til 36.000,-23.000,- til 37.000,-25.000,- til 40.000,-
Sjekk prisenSjekk prisenSjekk prisenSjekk prisen

* OBG Rides Scooter V2 1000W leveres med sperre på 25 km/t siden denne ikke er registrert som vei-lovlig kjøretøy

Se alle modellene av OBG Rides her: Klikk på linken her for å komme til leverandørens nettside

I kjent stil liker vi å starte med en oppsummering av vår vurdering av hvert tilbud, med de viktigste aspektene med hver EL-scooter. Under dette går vi i dypere detalj om fordelene og ulempene med hver El-scooter. Testen er gjennomført ved å sammenligne informasjon fra produktsidene til ulike leverandører.

Finn den elektriske scooteren som passer deg

Modellnavn: OBG rides scooter v2 1000W & 2000W | Toppfart: 45 km/t | Rekkeviddde: 50km \ Reg som mop?: Nei \ Produsent: OBG rides

Modellnavn: OBG rides scooter v6 3000W | Toppfart: 45 km/t | Rekkeviddde: 60km \ Reg som mop?: JA \ Produsent: OBG rides

En elektrisk scooter fra OBG rides koster, men dette er i det minste ivaretatt i kvaliteten på produktene. Alle el-scooterene i denne serien har solid byggekvalitet, skivebremser, børsteløse motorer og mer, så det er ingen åpenbare kvaliteter eller funksjoner som mangler her.

Ut fra tabellen med ytelse listet opp over kan det kanskje virke som man ikke får noe særlig mer for pengene ved å gå opp til dyrere modeller, men disse tallene forteller ikke hele sannheten. Det er nemlig verdt å påpeke den betydeligere større motoren i de dyrere modellene som kanskje ikke nødvendigvis vil gi bedre toppfart, men betydelig bedre akselerasjon (og med det en økt fartsfølelse).

OBG Rides V6 3000W tilbyr den sprekeste ytelsen av alle produktene i denne artikkelen.

OBG Rides el scootere: Dyre leketøy?

Det er delvis på grunn av den økte akselerasjonen i de dyrere modellene, og det faktum at de faktisk er lovlige å registrere som kjøretøy til veien, at vi faktisk mener det er de dyrere modellene som er verdt pengene i dette tilfellet.

Det største problemet med de billigere el scooterne er nemlig at de har svært få salgsargumenter over de dyreste elektriske sparkesyklene, som har den samme ytelsen og rekkevidden, men mer fleksibilitet i evne til å bli slått sammen og fraktet, i tillegg til at disse kan brukes som vanlige sparkesykler dersom man skulle gå tom fra strøm langt fra hjemmet.

Fordeler

 • Stor rekkevidde
 • V6 3V6 3000W modellen kan registreres som moped
 • Mye ytelse for pengene

Ulemper

 • Ingen mulighet til å slås sammen

Oppmerksomme lesere vil også legge merke til at prisen på disse modellene kan variere veldig avhengig av når man kjøper en el scooter, så her er det potensiale for ikke å bruke så mye ekstra penger på en av de dyrere modellene enn de billigere. Klikk her for å sjekke hva prisen er i dag!

Elektrisk motorsykkel: Ikke lenger bare leketøy

Modellnavn: OBG rides scooter v5 EU moped | Toppfart: 45 km/t | Rekkeviddde: 60km \ Reg som mop?: JA \ Produsent: OBG rides

Blant de dyreste el scooterene finner vi produkter som bedre kan beskrives som en elektrisk motorsykkel. Vi mener som sagt disse modellene kan være et bedre kjøp, ettersom det faktum at de er lovlige å kjøre på veien opp til 45 km/t gir dem svært mye mer fleksibilitet i hvor de kan ta deg enn en elektrisk sparkesykkel, som kun kan begrenses til 25km/t.

Samtidig er elektriske motorsykler små, lydløse og mye mindre intimidere enn en fullblods motorsykkel, så ingen vil se galt på deg om du tar denne på en sykkel- eller tursti (selv om det kanskje teknisk sett vil være ulovlig).

elektrisk scooter
V5-modellen fra OBG Rides er ikke like kraftig som V6 – men ser mye kulere ut

Mens vi fortsatt er på sammenligningen mellom elektriske motorsykler i denne klassen og bensindrevne mopeder og motorsykler er det ett siste punkt som er verdt å nevne; De elektriske motorsyklene er faktisk svært mye billigere! Selv om prisen på disse kan variere er en pris under 35.000,- fortsatt svært mye billigere enn deres bensindrevne motpart.

Fordeler

 • Høy rekkevidde
 • Relativt billig mot bensindrevne mopeder

Ulemper

 • Lite kompakt

Hva er egentlig bruksområdet for en el motorsykkel eller en el scooter?

Litt av grunnen til at en dyrere el scooter eller el motorsykkel kan være interessant å ta en titt på, er at de befinner seg i et svært interessant mellomsjikt i personlig transport. For mindre turer opp til 60km er de nemlig ikke så mye tregere enn biler – spesielt ikke i urbane miljøer – men er fortsatt svært mye billigere og enklere å bruke.

På den andre siden har man elektriske sparkesykler, som kan fungere godt til kortere turer, men som fort kan ta lenger tid for turer av den mellomlange lengden vi nettopp snakket om, og kan være slitsomme å stå på for hele denne turen.

Alt i alt tenker vi at dette er et interessant tilbud for de som ofte gjør turer av denne typen, men vi ser som sagt mye mindre av disse fordelene med de svakere modellene som ikke kan registreres for veikjøring.

Elektrisk bil barn – et fint alternativ til en dyr el scooter

Modellnavn: EVO Quad | Toppfart: 3 km/t | Maksimal vekt: 25kg \ Aldersgrense 3 år \ Produsent: EVO

Når det er sagt har vi ikke glemt de som fant denne artikkelen på utkikk etter de tradisjonelle bruksområdene for en el scooter – nemlig et morsomt leketøy som kan være spennende for barn i ung alder å prøve seg på. Det som overrasket oss med dette var hvor billig man kunne få slike leketøy til sammenligning med de dyrere el scooterne. Evo Quad for eksempel er definitivt en elektrisk bil barn vil sette pris på, selv om den ikke er i nærheten av ytelsen vi har snakket om tidligere.

Elektrisk bil barn
Evo Quad er definitivt en elektrisk bil barn vil like.

Evo Quad ligger nede rundt tusenlappen i pris og kommer i både svart og rosa utgave, klikk på linken for å sjekke prisen i dag.

Elektrisk bil barn vil like

Man får ikke mange ekstra funksjoner med Evo Quad, men for en elektrisk bil barn skal kjøre som dette vil man ikke ha det heller. Toppfarten på dette “monsteret” er ikke mer enn vanlig gangfart, så her trenger man ikke bekymre seg for sikkerheten til den lille raceren.

Det er verdt å nevne at elektriske biler som denne ofte har veldig lav vekttoleranse. Dersom barnet veier over 25kg er det på tide å finne noe nytt.

Fordeler

 • Morsom for barn
 • Trygg

Ulemper

 • Maks vekt på 25kg

Elektrisk motorsykkel barn

Modellnavn: BMW 283 el-motorsykkel | Toppfart: 4 km/t | Maksvekt: 30kg \ Aldersgrense: 3 år\ Produsent: vidaXL

Selv om vidaXLs BMW el-motorsykkel ikke nødvendigvis vil vare veldig mye lenger (vektkapasitet opp til 30kg) kunne vi ikke la være å nevne en slik elektrisk motorsykkel barn vil drømme om.

elektrisk motorsykkel barn
VidaXLs BMW el-motorsykkel er en elektrisk motorsykkel barn vil drømme om

BMW-sykkelen går ikke veldig mye fortere – kun 4km/t sammenlignet med Evo’ens 3 – men den er adskillig mye kulere. Sykkelen kommer med støttehjul, så her kan selv minstemann føle seg tøff.

Fordeler

 • Litt raskere enn Evo Quad
 • Stilig design
 • Støttehjul som sikrer tryggheten

Ulemper

 • Maks vekt på 30kg

Dessverre er det akkurat med denne sykkelen som med andre BMW-produkter – man betaler betraktelig mer for statuslappen i blått og hvitt. Prisen for vidaXLs el motorsykkel varierer mellom 2.000,- og 3.000,-. Klikk her for å sjekke prisen i dag.

Hva synes du om el-scootere og elektrisk motorsykkel?

En el-scooter er et interessant mellomsteg i markedet mellom en elektrisk sparkesykkel og fullblods bensindrevne mopeder. Vi tenker som sagt det kan være en plass i markedet for disse, men et siste transport-alternativ vi ikke har diskutert er elsykkelen. Elsykler vil koste noe av det samme som el scooterne vi har tatt en titt på i artikkelen her, men vil som en sparkesykkel gi mulighet for å sykle de siste kilometerne selv dersom batteriet er tomt. Alt i alt mener vi dette kommer ned til personlige preferanser, men det skader ikke sjekke ut vår test vi gjorde av årets elsykler heller.

Dersom du likte testen vår og er interessert i andre artikler har vi stadig nye artikler innen hjemmeelektronikk, redskaper og annet, les for eksempel vår telt test eller vår el sparkesykkel test ved å klikke på linkene her, eller prøv søkefunksjonen vår til å finne artikler du er interessert i!

Leave a Comment