På jakt etter en billig leiebil i Oslo, men usikker på hvilken som er best? Vi har sammenlignet alle tilbudene slik at du kan finne den billigste bilutleie Oslo har å by på ved å sammenligne basert på de funksjoner, biler og forsikringstyper du er ute etter.

Merk at vi for enkelhets skyld kun har sammenlignet de to billigste utleierne vi fant og at vi ikke har vurdert utleiere som ikke vil oppgi pris på deres nettsider (som for eksempel Hertz).

Billigste bilutleie i Oslo: Sammenligning

ModellBudget BilutleieAvis Car Rental
billig leiebil oslobillig bilutleie oslo
Billigste leiepris1005,- nok/dag1026,- nok/dag
Tilgjengelige biltyperLiten, Mellomstor, SUVLiten, Mellomstor, Varebil, Minibuss, Lastebil
Utvalg biler++++++
Forsikringer++++++
Ekstrafunksjoner+++++
Besøk sidenBesøk siden

Budget Bilutleie Oslo: Billig leiebil

billig leiebil oslo

Budget bilutleie Oslo lever opp til navnet og var i vår undersøkelse den billigste utleieren vi fant med en leiepris på 1005 kr/dagen for en Toyota Yaris. Denne prisen inkluderer det nødvendige som tyveri- og kollisjonsforsikring, samt nødvendige avgifter så lenge kjøpet gjøres på internett. Prisen forutsetter sjåfør mellom 30 og 70 år i alder.

Et vanlig problem med billige bilutleiere er at de har en slags “Ryan Air”-modell der de tar diverse ekstra avgifter for funksjoner man vanligvis forventer er inkludert. Dette er ikke et problem med Budget, som har en enkel og ryddig “gratis endringer – full refusjon – alt nødvendig inkludert”-holdning til salgene deres, noe vi liker veldig godt.

Dette betyr ikke at Budget ikke tilbyr ekstrafunksjoner, men få av disse ekstrafunksjonene er et must. De eneste som kan være nødvendige er kjetting til 150 kr/dagen, tilleggsjåfør til 50 kr/dagen eller barnesete til 450 kr/dagen. Sistnevnte er eneste her på lista vi ville betrakte som dyrt, men denne prisen er den samme hos alle bilutleierne vi sjekket.

Klikk her for å sjekke hva prisen blir for din leie hos Budget.

Billigste bilutleie Oslo har å by på

leiebil gardermoen billig leie bil
En Toyota Yaris hos Budget er den billigste leiebilen du kan få i Oslo

Når det er sagt er det ikke bare oppsider ved å bruke den billigste bilutleie Oslo har å by på. Den største ulempen er et lite utvalg i biltyper og modeller, som kun består av små Yaris-lignende bybiler, mellomstore hatchbacker eller stasjonsvogner som Ford Focus eller Toyota Auris, eller SUV’er som Skoda Kodiaq eller Mazda CX-5. Dersom man er ute etter en billig leiebil med litt mer stas er det lurere å sjekke ut AVIS lenger nede, der man kan leie biler som Tesla, Jaguar eller BMW til et par hundrelapper mer enn Yaris-en hos Budget.

Budget har flere butikker for bilutleie i Oslo, både på Gardermoen, Aker Brygge og Ensjø i Oslo Sentrum, og har mange andre avdelinger spredt over hele landet dersom du skal leie en leiebil til å kjøre til en annen by.

Klikk her for å sjekke hva prisen blir for din leie hos Budget.

Avis Car Rental: Billig leiebil Oslo

billig bilutleie oslo

Selv om AVIS kanskje ikke har den billigste leiebilen i Oslo er det ikke mye som skiller fra denne bilutleieren og Budget – og det er fordeler med å velge AVIS.

Noen av disse fordelene inkluderer ubegrenset kilometer på leie, ingen tilleggsgebyr for ung sjåfør ned til 25 år (30 år hos budget), et mye bedre bilutvalg og flere pakketilbud av ekstra forsikringer og tilleggsutstyr som kan gjøre det billigere dersom man også skal ha dette.

Klikk her for å sjekke hva prisen blir for din leie hos AVIS.

Billig leiebil Oslo – Men også premium valg

leiebil gardermoen lufthavn
En Jaguar I-Pace er bare en av flere interessante biler som kan leies hos AVIS

Den kanskje største fordelen med å leie en leiebil hos AVIS er det store utvalget i leiebiler. Utleieren har et godt utvalg av elbiler, varebiler, minibusser og lastebiler, i tillegg til premium-alternativer som Jaguar, BMW og Tesla.

Den billigste leiebilen man kan finne her i Oslo hos AVIS er en Volkswagen Polo til bare 20 kr mer enn Aurisen hos Budget, og prisene for tilleggsutstyr her er det samme, skjønt Budget tilbyr enkelte tillegg AVIS ikke har som for eksempel mulighet til å leie kjetting for de verste vinterdagene.

Klikk her for å sjekke hva prisen blir for din leie hos AVIS.

Ting å passe på når man ser etter en billig leiebil

Det er et par ting man bør passe på når man skal leie en billig leiebil. Som tidligere nevnt er det ikke uvanlig at flere av funksjonene man gjerne vil ha ofte ikke er inkludert i den første prisen man ser – det er sluttsummen på kassalappen som teller.

Ekstrafunksjoner er en ting, men utleierene vi har tatt en titt på i denne artikkelen har ikke så mange nødvendige ekstrafunksjoner utover kanskje en ekstra femtilapp for en ekstra sjåfør. Barneseter er potensielt den største kostnaden som kan påløpe for de som trenger det, og kan utgjøre opp til en tredjedel av leieprisen.

Begge bilutleierene tilbyr en rekke forskjellige ekstraforsikringer som reduserer egenandel ved ulike typer skader. Avhengig av hvilken risikotoleranse man har kan det være aktuelt å kjøpe enkelte av disse, og de er heller ikke inkludert i den ferdige prisen.

Til slutt er det viktig å sjekke hvilke vilkår man leier bilen under. De fleste bilutleiere forventer for eksempel at bilen leveres med full tank, og kan ta et ekstragebyr på 200 kr for tanking dersom dette ikke gjøres. Dette er vanligvis ikke et problem ettersom mange av disse utleierene ligger ved bensinstasjoner, men det er fort å glemme. Et annet vilkår kan være om man har ubegrenset kilometer eller ikke. For AVIS står det under vilkårene nederst på siden når man trykker fortsett, og Budget vil skrive dette i salgsmeldingen.

Leiebil Gardermoen eller Leiebil Oslo Sentrum?

Det er vanlig å leie en leiebil i forbindelse med reise, og da ofte at man kommer med fly. Man har da et dilemma om man skal leie en leiebil Gardermoen eller en i Oslo sentrum. Det kan virke innlysende å leie en leiebil på Gardermoen, men det kan være raskere å komme seg til byen med flytoget, i tillegg til at leieprisene på biler i sentrum er noe lavere.

Vanligvis pleier disse prisene å utligne hverandre, men faktorer som kan slå inn kan være om man har ubegrenset kilometer eller ikke, eller om man kan slippe en ekstra leiedag om man kun leier bil i byen. Dersom vilkårene for leieavtalen ikke har ubegrenset kilometer kan man faktisk risikere å betale en ekstra tusenlapp i ekstra kilometer ved å leie en leiebil på Gardermoen, og dersom man for eksempel skal fly tidlig på morgenen kan man spare en hel leiedag ved å levere inn bilen tidligere i Oslo sentrum og ta flytoget ut til Gardermoen på natten.

Likte du vår gjennomgang av de billigste tilbudene for leiebil Gardermoen og Oslo?

Testbeste er en anmelder av mange ulike produkter og tjenester. Dersom du likte denne sammenligning av de billigste leiebilene i Gardermoen og Oslo, hvorfor ikke sjekke ut vår robotstøvsuger test eller benytte søkefeltet til å finne andre artikler?

Leave a Comment